Commercial Support Short-Term Rental (Izegem) M/V

Vacaturegegevens

Algemene informatie

Entiteit

BERGERAT MONNOYEUR SA - OVERIJSE   

Referentie

2020-1340  

Functiebeschrijving

Functie

ADMINISTRATIEF BEHEER/ADV - Verkoopsadministratie

Functietitel

Commercial Support Short-Term Rental (Izegem) M/V

Functie omschrijving

BM Rent, een entiteit van Bergerat Monnoyeur Belgium, is gespecialiseerd in de verhuur van Caterpillar-machines in België, Noord-Frankrijk en Luxemburg. Dankzij ons uitgebreid netwerk staan we altijd garant voor een snelle service van topkwaliteit. BM Belgium is de onafhankelijke en exclusieve dealer van Caterpillar in België en Luxemburg. We maken deel uit van de Franse ‘Groupe Monnoyeur' die ook dealer is van Cat in Frankrijk, Polen, Roemenië en Algerije. De hoofdzetel van BM Belgium is gevestigd in Overijse met servicepunten in Izegem, Herstal en Antwerpen.

Voor onze entiteit BM Rent Short-Term Rental zoeken we een m/v: Commercial Support Short-Term Rental (Izegem)

Ben je klaar om onze nieuwe BM Rent-businessunit te versterken voor de verhuur van grondverzetmachines in België en Noord-Frankrijk? Wil je uitgroeien tot de administratieve steun en toeverlaat voor onze collega's van de verhuur op korte termijn? Zin om de draaischijf te worden voor het opmaken van offertes, facturen, de opvolging van onze klanten en het ondersteunen van je collega's? Stop! Wij hebben wat je zoekt! Lees onze vacature, solliciteer en tot binnenkort!

Functie:
Als Commercial Support Short-Term Rental ben je de administratieve rechterhand van onze Short-Term Rental Manager. Werken doe je vanuit ons short- termverhuuragentschap in Izegem. Samen met je collega's zorg je voor de korte termijnverhuur van grote en middelgrote Cat-grondverzetmachines in België en in Noord-Frankrijk. Rental van topniveau ‘op maat' aanbieden = jouw dagelijkse missie.

Deze taken zijn part of the job:
-Je bent de administratieve rechterhand van de Short-Term Rental Manager.
-Beantwoorden van de telefonische oproepen van klanten.
-Tijdens deze contacten stel je gerichte vragen om de noden van de klant helder te definiëren en de best mogelijke oplossing aan te bieden.
-Constant updaten van de beschikbare klantinformatie in ons Customer Relationship Managment (CRM) systeem.
-Actief ondersteunen van de Account Managers met het opstellen van offertes, het contractbeheer, de optimalisering van het verwachte einde van de verhuur en de volledige administratieve verwerking hiervan.
-Je rapporteert rechtstreeks aan de Short-Term Rental Manager.
-En last but not least, je staat garant voor het imago van de firma en voor het continu verbeteren van de tevredenheid van onze klanten.

Aanbod: Een veelzijdige administratieve en commerciële job binnen een nieuw team met aardig wat ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. BM Belgium is een gezonde onderneming in volle groei waar de ontwikkeling van elke medewerker, een aangename samenwerking en een transversale aanpak centraal staan. Verder bieden we je het volgende aan:
-Een job bij de exclusieve verdeler van Caterpillar-grondverzetmachines.
-Een contract van onbepaalde duur met aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering.
-Opleidingen.
-...

Vereiste competenties en kwalificaties

Werken in een informele bedrijfscultuur en in een nieuwe afdeling zijn helemaal jouw ding. Je wil een jong project mee helpen dragen om er een succesverhaal van te maken. Oplossingsgericht en proactief denken aan de noden van de klanten zitten in je DNA en gaat je altijd voor de beste oplossing. Een uitgebreid administratief takenpakket en dagelijkse contacten met onze klanten zie je helemaal zitten. Kortom, wij zoeken geen werknemer, maar een heuse teamplayer!

Verder beschik je over de volgende competenties:

- Een A2-diploma of een bachelor-diploma hebben in studierichtingen zoals management assistant of administratie of gelijkgesteld door ervaring.
- Je bent commercieel ingesteld.
- Nauwgezet werken en oog voor detail hebben.
- Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
- Zin voor initiatief en verantwoordelijkheid hebben.
- Snel kunnen schakelen.
- Een analytische geest hebben.
- Een technische werkomgeving schrikt je niet af.
- Je denkt klant- en oplossingsgericht.
- Je hebt een hands-on mentaliteit.
- Je leeft de (afgesproken) termijnen na.
- Je communiceert op een correcte en professionele manier (gesproken en schriftelijk) met verschillende partners (klanten, collega's, enz.), ook in complexe omstandigheden.
- Je bent volledig tweetalig Nederlands en Frans (spreken/schrijven) en hebt een goede kennis van het Engels.
- Excel heeft geen geheimen voor jou.
- Vlot kunnen werken met MS Office en je snel aanpassen aan nieuwe informaticatools.

Overeenkomst

CONTRACT VAN ONBEPAALDE DUUR

Arbeidsduur

Voltijds